Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Associacions

Associació cultural la Jarana

Es tracta de l'associació més jove del poble i ja s’ha fet un lloc de privilegi dins de les activitats veïnals. Sorgí a partir del grup que organitza l’Escala en Hi-Fi del poble i foren constituïts entitat a inicis del 2016, amb Laura Tarragó com a Presidenta. Són especialistes en la festa i es fan càrrec d'un gran nombre d'activitats: la Castanyada, Sant Joan, Carnestoltes, etc. S'engresquen cada vegada que hi ha ocasió, sorprenent-nos a tots, comarca amb el sopar concert d'havaneres d'aquest estiu als jardins de Cal Prenyanosa.

Associació cultural la Madruganya

Fundada l'any 2010 per Francesc Rodríguez Bernal i presidida per ell mateix fins el 2015, va néixer amb la voluntat de crear un espai pels inquiets per la cultura vinculada amb el territori. Amb el temps ha esdevingut un element referencial al poble, amb l'organització de xerrades, conferències, passejades, recitals, presentacions, tastets, etc. Elaboren cada any el tradicional calendari amb imatges antigues i comentades, gràcies al seu Arxiu Fotogràfic Històric del Talladell, que ja compta amb més de 4000 imatges digitalitzades. La Ramona Segura n'és l'actual presidenta.

Associació propietaris St. Sebastià

Coneguda com “El Coto”, tradicionalment ha gestionat el manteniment dels camins del Talladell. Presidida darrerament per Jaume Muntané, la seva col·laboració amb l'Ajuntament de Tàrrega, i ara amb l’EMD, és una tradició consolidada que té molt recorregut, com ho demostra la seva participació en la restauració de la teulada de l'Església o en l'arranjament del carrer de La Pica. Una de les seves últimes intervencions ha estat l'asfaltat d'un gran nombre de camins, alhora que en vetllen pel seu manteniment i conservació.

Asociació de dones verge del Pedregal

Les dones del Talladell han estat sempre molt actives. Organitzen i han organitzat activitats diverses com tallers de pintura, classes de català o informàtica, entre d'altres. Inicialment aquestes activitats es feien al Bar del Local Social, fins que l’any 2013 s’inaugurà la Sala d’Entitats a l’edifici de l’Ajuntament. Es constitueix en associació i es creà una primera junta presidida per l’Antonieta de Cal Romero, succeïda recentment per Carme Reñé. També organitzen sessions de gimnàstica a l’Espai Molí els dimecres i els divendres al matí, així com d’altres activitats al llarg de l’any.