Cal Pont
Ubicada a l’extrem oposat del riu Ondara, a uns minuts a peu del pont principal, ver llevant, la masia de Cal Pont és un dels elements més significatius de les nombroses cases disperses que, al Talladell, eren habituals fins fa uns anys. La documentació conservada en parla d’aquests nuclis de població com les Forasteries, i els diferents llibres de Compliment Pasqual, per exemple, en cataloguen un bon nombre que responen majoritàriament al nom de “Torres”. Així, en 1773 trobem La Corbella, la torre del Marges, la Torre del Pont, Molí del Moriner, el Pedregal, la Torre del Codina, la Torre de l’Eloy, la Porcadera i la casa d’Anton Castelló.
En el cas de Cal Pont, anomenat en altre temps “la torre del Pont”, és visible avui dia una estructura semicircular que, segurament, te una antiguitat medieval a la que s’adossa l’actual masia. Són visibles, al menys, quatre etapes constructives: la medieval que s’inicia segurament al segle XIII com a torre de control del pont antic, al segle XVI-XVII quan es construeix una estructura annexa a la torre preexistent, al segle XVIII, moment en que s’amplia la casa i principis del segle XX, quan es tanca el recinte creant una era interior.
Actualment l’edifici es troba en un elevat estat de degradació, encara que no perilla la seva estructura ni el seu tancat.